OM OSS

 

Vi är din Bolisthandlare i Umeå.

Företaget startades av John Risberg  som ett isoleringsföretag inom VVS- branschen. Sedan flytten till nuvarande lokaler på Östteg 1977 har även försäljning av Byggmaterial ingått i vår verksamhet.

Under årens lopp har sortimentet anpassats efterhand för våra olika kundgruppers önskemål och sedan 1984 jobbar vi enbart med försäljning. År 2005 blev  vi medlemmar i Bolist AB, där vi tillsammans med Bygghandlare från hela landet profilerar oss som Bolistbutiker.

Företaget har för närvarande fem anställda och ägs sedan 1990 av Gunnar Hugosson och Helene Risberg.

Vår strävan är att kunden, såväl ”Byggproffs” som ”Gör det självaren”, ska känna sig väl omhändertagen . Tillsammans med kunden söker vi materialval och lösningar som motsvarar kundens önskemål.

 

 

Miljöarbete

 

 

Risbergs Byggvaror bedriver kontinuerligt miljöarbete och innehar certifiering inom ISO 14001.                                                                                  

  ISO 14001 Certifierad
     

   

 

 

 


 

OM BOLIST

BOLIST AB är en inköpsorganisation som består av över 200 oberoende bygg- och/eller järnhandlare av varierande storlek och inriktning.

Ofta har handlarna varit i branschen i flera generationer och samlat på sig gedigen erfarenhet och kunnande.

Vi kan erbjuda ett brett sortiment kvalitetsprodukter till bra priser tack vare de förmånliga inköpsavtal BOLIST har med ca 200 leverantörer.

BOLIST-handlarna finns över hela landet och finns där kunderna finns. Vi är din lokala bygg- & järnhandlare och ditt självklara val när det gäller järn-, bygg- och trävaror.

När du kommer in en BOLIST-butik är det många gånger ägaren själv som står bakom disken. Detta ger en speciell prägel på våra butiker, en prägel som ligger långt från opersonlig stormarknad.

Kom till din BOLIST-butik och upplev skillnaden!